Yinyoga hemma

Yinyoga motverkar stress på bindväv, senor, ligament och hjälper till att öka blodcirkulationen. Den förbättrar flexibiliteten och flödet av chi (qi) i kroppen. En mjuk och restorativ, meditativ yohgaform som alla kan utöva och använda också som en del av daglig djupandning.
På spånga fiskvård har vi retreats i yin yoga för längre pgm, men dessa enkla övningar är perfekt att själv göra hemma på morgonen hemma i sängen som starten på en mycket bra dag med ökat flöde och energi i kroppen. Sen är det mycket bra att jobba igenom hela kroppen med längre pass minst 1 ggr per vecka.

I yinyoga är det bindväven som stimuleras och töjs.Bindväven finns i hela kroppen och håller samman samtliga organ och muskler. Den är perfekt at utöva direkt i sängen på morgonen så att en töjning av vår bindväv kan ske långsamt och skonsamt i rätt temperatur. Minst 2,5 gärna 5 min i varje ställning. Fokus är på avslappning och andning, det skall INTE göra ont. Använd kuddar för att palla upp omvad som behövs. (Är du osäker, gå en kurs så att du får träningen du behöver för att göra detta dagligen och på rätt sätt för dig)

Yinyoga är en träning som skapar ökad medvetenhet och lugn och också en daglig bra medveten djupandning so är så viktigt i dessa stresstider vi lever i

Många av oss har av olika anledningar en tight bindväv på vissa ställen, och då kan detta hindra oss i vår vanliga träning, även om muskler stärks och förlängs. Våra kurser i yingyoga lägger fokus på stora muskelgrupper så som höfter, säte samt bröst och axlar. Kom och möt din kropp där den befinner sig, i sin kanske svagaste länk, och få en möjlighet att förändra och fördjupa din vanliga träning eller använda yinyogan för att vila dig i form som många upptäckt att de egentligen behöver. Samtidigt kan du njuta av lugnet och en mer vilande träning och andning, samt meditationsform.